Ana içeriğe atla

Burun Ucu Ne Kadar Kalkık Olmalıdır? - Hasta Beklentilerindeki Hatalar

Burun Ucu Açısı ve Burun Ucu Projeksiyonu

Burun ucu projeksiyonu - Nazolabial açı  - Nazal hump - Nazal tip - Burun ucu pozisyonu - Hasta beklentileri
Burun ucu projeksiyonu - Nazolabial açı  - Nazal hump - Nazal tip - Burun ucu pozisyonu - Hasta beklentileri

Burun estetiği olmak isteyen hastalarda, burun ucu bölümü (nazal tip), hastalar tarafından en çok önemsenen ve en çok dikkat edilen kısımlardan biridir.

Burun estetiği yapan hekimler, burnun bütününü değerlendirerek burun ucunun dudak ve yüze göre büyüklük ve açılarını belirlemektedir.

Burun Ucunun Açısı İle İlgili, Hasta Beklentilerindeki Hatalar

Burun ucu projeksiyonu - Nazolabial açı  - Nazal hump - Nazal tip - Burun ucu pozisyonu - Hasta beklentileri
Hastalarıma ameliyat öncesi özellikle sorduğum soru "sizce burun ucunuz ne kadar kalkık olmalı?" sorusu hastalarımın beklentilerinin ideal oranların dışında olabileceğini kolayca gösterebiliyor ... Yandaki fotoğrafta, burun ucunun yukarısında kalan ve "burun dorsumu" olarak adlandırılan bölümde çıkıntısı olan yani "nazal hump" ı olan hastanın bu çıkıntıyı geçebilmek ve yandan bakıldığında burnunun düz görünümde olmasını sağlamak için burun ucunu abartılı bir şekilde yukarıya doğru kaldırdığı görülmektedir. Aslında normalden fazla olan nazal hump bölümün normal konuma düşürülmesi sağlandığında burun ucunun bu kadar kaldırılması gerekmeyecektir. Yandan bakıldığında düz bir burun sırtı oluşmasına rağmen burun ucunun bu derece yukarıya kaldırılmasının üst dudakta anormal olarak yukarıya doğru kalkmasına neden olduğu ve dudakların normal konumda dişlerin önünde kapanamadığı görülmektedir.

Burun Ucu Ne Kadar Kalkık Olmalıdır?

Burun ucu projeksiyonu - Nazolabial açı  - Nazal hump - Nazal tip - Burun ucu pozisyonu - Hasta beklentileri
Burun ucunun alt kısmı ile üst dudağın ön yüzü arasındaki açı "Nazolabial Açı" olarak adlandırılır ve burun ucu (tip) projeksiyonunu belirler. Burun ucunun aşağı ve yukarı doğru pozisyonu ile ilgili olarak belirlenmiş olan bu açının erkeklerdeki ortalama değeri 90-105 derece ve bayanlardaki ortalama normal değeri 100-110 derece arasındadır. Bu açının normalden düşük olması "burun ucunun düşük olması" na ve bu açının normalden büyük olması "burun ucunun kalkık olması" na neden olur. Yani burun ucunun pozisyonu burun sırtındaki yüksekliğin miktarından çok; üst dudak ve burun ucu arasındaki açıya göre belirlenir. Burun sırtında çıkıntı (nazal hump) olan hastalarda, hastalar genellikle sadece burun ucunun kaldırılması ile düz bir burun elde edilebileceğini düşünebilmektedir. Bu durumda sadece burun ucu estetiği yeterli olmadığından, burun sırtına yönelik de işlemler gerekmektedir.

Burun Ucu Projeksiyonu

Burun ucu projeksiyonu, burun ucu ile yüz arasındaki mesafenin tanımlanmasında kullanılmaktadır. Burun ucu projeksiyonu abartılı arttırıldığında, yandan burun ucunun abartılı olarak büyük görünmesine neden olmaktadır.


Dr. Murat Enöz, Kulak Burun Bogaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı
Muayenehane:
Adres: İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü, Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel: +90 212 561 00 52
Cep tel: +90 533 6550199
Fax+90 212 542 74 47


 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burun Estetiginden Ne Kadar Zaman Sonra Hızma (Piercing) Takılabilir?

Rinoplasti Operasyonundan Ne Kadar Zaman Sonra Hızma Takılabilir? Hızma ve pirsing (piercing)' ler, dil, dudak, kaş, burun ve vücudun diğer çeşitli kısımlarına genellikle cilt ve ciltaltı dokuları delinerek, vücut süsleme amacıyla takılan çeşitli takılardır. Bilinen takı metalleri haricinde nikel, platin ve titanyum benzeri metal içerenler de mevcuttur. Pirsingler vücudumuzdaki dış ortama karşı en büyük mikrop bariyeri olan deri bütünlüğünün bozulmasına neden olurlar. Bununla birlikte işlem esnasında enfeksiyon riskleri ve kullanılan metal içeriğe bağlı allerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Burun estetiği ameliyatı sonrası hızma (pirsing) kullanılması   Burun estetiği ameliyatı sonrası hızma ne zaman takılır? - Burun estetiği sonrası pirsing ne zaman kullanılabilir? - Rinoplasti sonrası hızma ne zaman takılabilir?  Burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) sonrasında, özellikle ilk 6 hafta içerisinde burun kanadı delinerek hızma takılması enfeksiyon riskini ve allerjik

Burun Estetiği Ameliyatı Rehberi 👃 - 32 - Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Ödem ve Morluk Giderici İlaçlar Nasıl Kullanılabilir?

Burun Estetiği Sonrası Ödem ve Morluk Giderici Ürünler Burun estetiği ameliyatı sonrasında, göz altlarında ve burnun yanak komşuluklarında, değişen miktarlarda morarma ve ödem görülebilir. Bu durum cerrahi tekniğe, ameliyatın yapıldığı mevsime, burun kemiğine yapılan müdahaleye, hastanın yara iyileşmesi özelliklerine göre değişebilir. Ameliyat sonrasında, morluk giderici olarak üretilmiş çeşitli tedaviye yardımcı ürünler kullanılabilir. Bu ürünlerden bazılarını aşağıda paylaşmak isterim. Arnica Jel Bu ürün içerisinde, "Arnica Montana Çiçeği" nden elde edilen ekstrat bulunmaktadır. Ödem ve morluk giderici tedaviye yardımcı ürün olarak kullanılmaktadır. Jel ve krem formu mevcuttur. Bu ürünü hastalarıma, ameliyat sonrası ilk hafta günde 3 ya da 4 sefer yanak ve atele  komuşu bölgelere sürülmesini, ilk hafta sonrasında ise ilave olarak burun üzerine de sürülmesini öneriyorum. Ürünle ilgili uyarı olarak bilinmesi gerekenler, göze, mukozal alanlara, açık yaralara sürülme

Burun Askı Yöntemi: Geçici ve Gereksiz Bir Yöntem Olabilir!

İple Burun Ucu Kaldırma  Burun askısı - Burun askılama yöntemi - İple burun ucu asma yöntemi - İple burun ucu askılama yöntemi - Dikişle burun ucu kaldırma  Burun ucu kaldırma ya da burun ucu estetiği yöntemleri arasında internet ortamında çok sık olarak karşılaşılan "burun askısı, burun askılama yöntemi, iple burun ucu asma yöntemi, iple burun ucu askılama yöntemi, dikişle burun ucu kaldırma" şeklinde, dikiş atılarak burun ucunun yukarıya kaldırılması anlamında kullanılan "burun askısı yöntemi" ilgili olarak aşağıdaki bilgileri aktarmak isterim. Burun ucuna içeriden atılan bir dikişle, kalıcı, basit, pratik, ağrısız, kısa sürede uygulanabilen burun ucu kaldırma yönteminden bahsediliyor ancak bu yöntemin kalıcı etkisinin olması mümkün değil gibi görünüyor. Burun askısı sonrasında burun ucunda düşme ortaya çıkan hastaların daha sık olarak başvurması üzerine burun askısı ile ilgili aşağıdaki bilgileri sizlere aktarmak istedim: - Burun ucunu, burnun üst