Ana içeriğe atla

Özel Sağlık Sigortaları, Burun Estetiği Ameliyatını Karşılar mı?

Özel Sağlık Sigortaları Rinoplasti Operasyonunu Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası burun estetiğini karşılar mı? - Özel sağlık sigortası estetik ameliyatı karşılıyor mu? - Ağırlıklı fatura ödeme sistemi - Özel sağlık sigortası rinoplasti ameliyatını karşılar mı?
Özel sağlık sigortası burun estetiğini karşılar mı? - Özel sağlık sigortası estetik ameliyatı karşılıyor mu? - Ağırlıklı fatura ödeme sistemi - Özel sağlık sigortası rinoplasti ameliyatını karşılar mı?

Özel sağlık sigortası bulunan ve burun estetiği ameliyatı olmayı düşünen hastalar için burada yazılanlar oldukça önemli ... Özel sağlık sigortaları, estetik müdahalelere genellikle poliçe kapsamı dışında tutmaktadır. Hastalar özel olarak bazı estetik ameliyatları poliçelerine ekleterek ilave fark ücreti vermeleri durumunda bu ameliyatlar da kapsam içerisine alınabilmektedir.

Özel sağlık sigortaları genellikle aşağıdaki sağlık durumlarını poliçe kapsamı dışından önce tutmaktadır:
- Estetik ameliyatlar (burun estetiği, kulak estetiği ...)
- Poliçe yapılmadan önce bilinen ve laboratuvar testleriyle belgelenmiş hastalık tedavileri
- Doğuştan itibaren olabilen sağlık sorunları (poliçe doğumdan itibaren mevcut değilse)

Bunların dışında, özel sağlık sigortaları belirli ameliyatlar için, belirli bir zaman diliminde sigortalı olma zorunluluğu tutabilmektedir. Örneğin, kıkırdak eğriliği ameliyatı için en az 2.5 yıl ve daha eski sigortalı olma şartı gibi. Bu durumu yapılan poliçeye ve ödeme tutarına göre değişebilmektedir. Kabaca, sigorta şirketleri haklı olarak banka gibi düşünmektedir. Yani bir para havuzu dolmadan, havuz hacmini dolduran para kadar ödenek çıkarılmamaktadır.

Özel Sağlık Sigortalarının Ameliyat Ödemeleri Nasıl Hesaplanır?

Özel sağlık sigortası burun estetiğini karşılar mı? - Özel sağlık sigortası estetik ameliyatı karşılıyor mu? - Ağırlıklı fatura ödeme sistemi - Özel sağlık sigortası rinoplasti ameliyatını karşılar mı?
Özel sağlık sigortaları, her bir ameliyat büyüklüğünün birim değerlerinin sunulduğu Türk Tabipler Birliği Asgari Ücret Tarifesi Kitapçığı' ndaki değerlerin çeşitli katsayılarla çarpımı şeklinde ödeme tutarını hesaplamaktadırlar. Kısaltılmış olarak "TTB Kitapçığı" ndaki ameliyat birim değerlerinin çarpıldığı katsayılar her bir hastaneye ve hekime göre değişebilmektedir. Lüks ve donanımlı hastanelerde tutar daha yüksek iken; küçük ve SGK kurumunun da kullanıldığı hastanelerde tutar daha düşük çıkabilmektedir. Eğer poliçede cerrahi işlem için limit değerler mevcutsa, lüks hastanelerde hastanın ödemek zorunda kalabileceği bir ücret çıkabilmektedir. Standart olarak, TTB değeri üzerinden hastane ve hekim için toplam KDV dahil fatura tutarları hesaplanmaktadır.

Özel Sigorta Ağırlıklı Fatura Ödeme Sistemi Hakkında

Özel sağlık sigortası burun estetiğini karşılar mı? - Özel sağlık sigortası estetik ameliyatı karşılıyor mu? - Ağırlıklı fatura ödeme sistemi - Özel sağlık sigortası rinoplasti ameliyatını karşılar mı?
Özel sağlık sigortası burun estetiğini karşılar mı? - Özel sağlık sigortası estetik ameliyatı karşılıyor mu? - Ağırlıklı fatura ödeme sistemi - Özel sağlık sigortası rinoplasti ameliyatını karşılar mı?

Özel sağlık sigortaları, burun estetiği ve beraberinde kapsam içerisinde bulunan burun ameliyatları yapıldığında "ağırlıklı fatura ödeme" sistemiyle ödemeleri hesaplamaktadır. Bu sistemde, hastalar için özel sağlık sigortalarının kullanılması, kullanılmamasından daha dezavantajlı olabilmektedir. Özel sigortaların ağırlıklı fatura ödeme sisteminde aşağıdaki şekilde ödenen ve ödenmeyen tutarlar hesaplanır:

- Burun estetiğinin ttb birimi genellikle diğerlerinden daha fazla olduğundan tüm birim olarak alınır ve diğer ödenen ameliyat birim değerleri (aynı kesi ya da ayrı kesiye göre değişen şekilde) sırasıyla %50, %25 şeklinde düşürülerek hesaplanır ve burun estetiği birim değerine eklenir. Yukarıdaki fotoğrafa tıkladığınızda ameliyat birimlerinin nasıl toplandığı ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Bu hesaplama sistemine göre, ödenmeyen  burun estetiği birim değeri ortalaması, kabaca faturanın yaklaşık %60-70' ine denk gelmektedir. Bu hastalar için ne anlama gelir?

Ödenmeyen tutarın hesaplanması, özel sağlık sigortası firması ile hastane arasındaki anlaşmadan doğan katsayılara göre yapılır ve ameliyat öncesi ön onay alınırken hastadan bu değerleri ödemeyi kabul edeceğine dair güvence istenilebilir. Yani burun estetiği için indirimsiz, standart hastane + malzeme ücretleri gelebilir. Bunun hekim tarafında ise, hekime ödenen toplam tutarın sadece ödenen birim yüzdesi kadar fatura tutar ödemesi yapılır. Yani sizin ödeyeceğiniz ve hekimle aranızdaki rakama da sigorta firması dahil olur ...

Bu şekilde ameliyat olmak yerine; ücretli ameliyat olmayı planladığınızda; hastane + hekim tutarı paket işlem olarak indirime dahil edilebilir ve belki toplamda yapılması gereken ödeme miktarı yarıya yakın azaltılabilmektedir. Burun estetiği ameliyatının yanında, kıkırdak eğriliği ve burun eti ameliyatı yapılacaksa; özel sigortaların ağırlıklı fatura ödeme sistemi hesaplaması, ücretli (sigortasız) ameliyat hesaplamasından genellikle daha pahalıya gelmektedir. Aynı şekilde, burun ucu estetiği ve beraberinde diğer estetik dışı fonksiyonel burun ameliyatları yapıldığında da söz konusu olabilir.

Dr. Murat Enöz, Kulak Burun Bogaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı
Muayenehane:
Adres: İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü, Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel: +90 212 561 00 52
Cep tel: +90 533 6550199
Fax+90 212 542 74 47


 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burun Estetiginden Ne Kadar Zaman Sonra Hızma (Piercing) Takılabilir?

Rinoplasti Operasyonundan Ne Kadar Zaman Sonra Hızma Takılabilir? Hızma ve pirsing (piercing)' ler, dil, dudak, kaş, burun ve vücudun diğer çeşitli kısımlarına genellikle cilt ve ciltaltı dokuları delinerek, vücut süsleme amacıyla takılan çeşitli takılardır. Bilinen takı metalleri haricinde nikel, platin ve titanyum benzeri metal içerenler de mevcuttur. Pirsingler vücudumuzdaki dış ortama karşı en büyük mikrop bariyeri olan deri bütünlüğünün bozulmasına neden olurlar. Bununla birlikte işlem esnasında enfeksiyon riskleri ve kullanılan metal içeriğe bağlı allerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Burun estetiği ameliyatı sonrası hızma (pirsing) kullanılması   Burun estetiği ameliyatı sonrası hızma ne zaman takılır? - Burun estetiği sonrası pirsing ne zaman kullanılabilir? - Rinoplasti sonrası hızma ne zaman takılabilir?  Burun estetiği ameliyatı (rinoplasti) sonrasında, özellikle ilk 6 hafta içerisinde burun kanadı delinerek hızma takılması enfeksiyon riskini ve allerjik

Burun Estetiği Ameliyatı Rehberi 👃 - 32 - Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Ödem ve Morluk Giderici İlaçlar Nasıl Kullanılabilir?

Burun Estetiği Sonrası Ödem ve Morluk Giderici Ürünler Burun estetiği ameliyatı sonrasında, göz altlarında ve burnun yanak komşuluklarında, değişen miktarlarda morarma ve ödem görülebilir. Bu durum cerrahi tekniğe, ameliyatın yapıldığı mevsime, burun kemiğine yapılan müdahaleye, hastanın yara iyileşmesi özelliklerine göre değişebilir. Ameliyat sonrasında, morluk giderici olarak üretilmiş çeşitli tedaviye yardımcı ürünler kullanılabilir. Bu ürünlerden bazılarını aşağıda paylaşmak isterim. Arnica Jel Bu ürün içerisinde, "Arnica Montana Çiçeği" nden elde edilen ekstrat bulunmaktadır. Ödem ve morluk giderici tedaviye yardımcı ürün olarak kullanılmaktadır. Jel ve krem formu mevcuttur. Bu ürünü hastalarıma, ameliyat sonrası ilk hafta günde 3 ya da 4 sefer yanak ve atele  komuşu bölgelere sürülmesini, ilk hafta sonrasında ise ilave olarak burun üzerine de sürülmesini öneriyorum. Ürünle ilgili uyarı olarak bilinmesi gerekenler, göze, mukozal alanlara, açık yaralara sürülme

Alar Kollaps - Tanımı, Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Alar Kollaps Nedir? Alar Kollaps Tanımı - Alar Kollaps Belirtileri - Alar Kollaps Nedenleri - Alar Kollaps Tedavisi - Burnu Oluşturan Kemikler ve Kıkırdak Dokular - Burnun Görevleri ve Burun Solumasının Önemi Burun tıkanıklığı nedenleri arasında, burunda kıkırdak eğriliği (nazal septum deviasyonu), burun eti büyümesi (konka hipertrofisi), nazal polipler, enfeksiyon hastalıkları haricinde diğer bir neden olarak "alar kollaps", bazı hastalarda diğer nedenlerle birlikte ya da tek başına karşımıza çıkabilmektedir. Burnu oluşturan kemik ve kıkırdak yapılardan, en altta olan ve burun kanatlarının şeklini sağlayanı "alar kıkırdak" ya da "alar kartilaj" dır. Alar kıkırdakların dış kanatları burun kanatlarının sertliğini ve nefes alma esnasında burun kanatlarının dayanıklılığını sağlamaktadır. Burun Kanadı Çökmesi ve Tedavisi Benzer makale linki >> Burun Kanadı Çökmesi ve Tedavisi Alar Kollaps Nasıl Ortaya Çıkar? Alar Kollaps Tan